Nieuwe directeur BOVAG

Het hoofdbestuur van BOVAG stelt Peter Niesink (39) per 1 augustus 2012 aan als directeur verenigingszaken. Samen met algemeen directeur Koos Burgman vormt hij dan de directie van BOVAG.

Peter Niesink is thans directeur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), een beroepsvereniging met 3.500 leden. In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor het herstructureren van die vereniging. Niesink deed de nodige ervaring op in de lobby en als onderhandelaar en hij was ook verantwoordelijk voor commerciële activiteiten van de NVvP. Tevens is hij redactielid van V/M, het vakblad voor verenigingsprofessionals, en doceert hij aan de Academie voor Verenigingsmanagement in het vak ‘onderhandelen’.

Bij BOVAG bekleedt Peter Niesink vanaf 1 augustus de functie directeur verenigingszaken en zijn verantwoordelijkheid is daarbij vooral het soepel laten draaien van de werkorganisatie van BOVAG in Bunnik. Hij coördineert daartoe de werkzaamheden en hij bewaakt de voortgang van de belangrijke projecten bij BOVAG. Uiteraard binnen de kaders van het beleid zoals vastgesteld door het BOVAG Hoofdbestuur. De focus van de nieuwe directeur verenigingszaken ligt intern, maar hij zal daarnaast ook regelmatig naar buiten treden namens BOVAG.