Bunnik’s Ride

Op 25 juni 2017 wordt Bunnik’s Ride georganiseerd door een team van C-VIS uit Bunnik: een fietstoertocht voor wielrenliefhebbers, met als doel geld in te zamelen voor het nieuwe Prinses Maxima Centrum in Utrecht.

Er wordt gefietst in kleine groepen, met een kopman/kopvrouw van Bunnik’s Ride voorop die de weg wijst. Gekozen kan worden uit een tocht van 75km en een van 100km. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.bunniksride.nl

Start

Het officiële startschot wordt gegeven bij de Fietsboetiek (Molenweg 46) door de burgemeester van Bunnik. Er wordt gestart vanaf 09:15 uur. Voor koffie en koek wordt gezorgd. Halverwege de tocht wordt een verzorgingsplaats ingericht waar drinken en versnaperingen worden uitgedeeld. Beide fietsroutes voeren door het gevarieerde en mooie Utrechtse landschap.

Finish

De finish is in Bunnik bij de winkel van C-VIS (Van Hardenbroeklaan 15). Hier krijgen de deelnemers een gratis drankje én vers gebakken kibbeling met frites. Een DJ zorgt voor passende muziek en voor de racefietsen van de deelnemers is er een bewaakte fietsenstalling.

Het Prinses Maxima Centrum

Jaarlijks krijgen ca. 550 kinderen en hun ouders te maken met kanker. Op dit moment wordt ongeveer 75% van hen genezen. Naast behandeling en zorg is een van de doelen van het Prinses Maxima Centrum ook het percentage van 75% naar minimaal 90% genezingen te brengen. Hiervoor is meer gericht onderzoek naar de oorzaken en behandeling van kanker bij kinderen noodzakelijk. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een volledig nieuw gebouw, op de Uithof, dat naar verwachting aan het einde van dit jaar wordt geopend. Vanaf dat moment is er sprake van één nationaal kankercentrum voor kinderen in Nederland.